Chleb rodzinny

La Lorraine Polska Sp. z o.o.
Chleb rodzinny

Wytwarzany na bazie zakwasu, który fermentuje 48 godzin, do jego powstania stosowane są wyłącznie naturalne składniki. Tak długi czas fermentacji pozwala w sposób naturalny wydobyć głębię smaku i aromatu chleba oraz gwarantuje jego wilgotność. Swoją idealną, delikatną strukturę miękiszu, charakterystyczną dla chlebów pszennych, Chleb Rodzinny zawdzięcza wypiekowi na płytach kamiennych.

Składniki

  • Mąka pszenna
  • Woda
  • Zakwas pszenny
  • Sól
  • Drożdże
  • Kwas askorbinowy (witamina C)

Wytwarzany na bazie zakwasu, który fermentuje 48 godzin, do jego powstania stosowane są wyłącznie naturalne składniki. Tak długi czas fermentacji pozwala w sposób naturalny wydobyć głębię smaku i aromatu chleba oraz gwarantuje jego wilgotność. Swoją idealną, delikatną strukturę miękiszu, charakterystyczną dla chlebów pszennych, Chleb Rodzinny zawdzięcza wypiekowi na płytach kamiennych.

Składniki

  • Mąka pszenna
  • Woda
  • Zakwas pszenny
  • Sól
  • Drożdże
  • Kwas askorbinowy (witamina C)